Certifierade våtutrymmen för offentlig miljö

sailor-hantverk

Om Sailor Bath & Tile

Vår verksamhet grundar sig i en lång tradition av hantverkskunnande och kvalitetsmedvetenhet. Vårt mål är att tillgodose kunder inom offentlig miljö med kostnadseffektiva och specialanpassade lösningar inom våtutrymmen och tätskikt. Vi har hög kapacitet och kan ta oss an både stora och små uppdrag inom HORECA (hotell, restaurang och café).

Sailor Bath & Tile är en del av Pronova, koncernen består av fyra bolag som genom samverkan erbjuder interiöra och exteriöra totallösningar. Bolagen har lång erfarenhet och hög professionalitet inom sina specifika verksamhetsområden.

  • KVALITET
  • HANTVERK
  • TRADITION

Tätskikt

Tätskikt används där material, konstruktion och intilliggande ytor måste skyddas från vatten. Sailor jobbar med olika tätskiktsystem, beroende på konstruktion. Tätskiktets uppgift är att skydda de delar av golv och väggar som inte tål fukt. Det är viktigt att tätskiktets egenskaper inte försämras under livslängden och att de tekniska och kemiska förutsättningarna inte försvagar tätskiktet. Förutom kravet på vattentäthet, finns också krav på ångtäthet. Ångtätheten skyddar organiskt material i byggnaden mot bakterier.

Plattsättning

Användningen av keramiska plattor har mer än fyrdubblats under de senaste 20 åren. Inredningsarkitekter likväl som vanliga konsumenter föredrar hållbara och underhållsfria material. Produktutvecklingen som har skett inom branschen är enorm och idag finns keramikplattor med enastående egenskaper. Det finns nästintill obegränsat antal färger, former och mönster, bara fantasin sätter gränser för vad som är möjligt!

Behörighet BBV

Vi är behöriga enligt Byggkeramikrådets Branschregler, BBV. Vi utfärdar byggkeramikrådets kvalitetsdokument, som visar att våtrummen är byggda på ett fackmässigt sätt. Vi använder godkända tätskiktssystem samt väljer i övrigt lämpliga material och konstruktioner. Branschreglerna gäller för funktion och applicering av tätskiktssystem på olika underlag då kakel, klinker eller mosaik skall utgöra ytskikt på golv och väggar i våtrum.

Läs mer om BBV